Mokkapala-Omar-mokkapalat


Napputelenpa tästä nyt nopeasti tällaisen ohjeen. Tulipa tällaista nimihirviöleivonnaistakin kokeiltua. Päällys on ihanan mokkainen, pohjataikina saattaisi kaivata vielä jotain makua lisää. Olen tässä nyt muutaman päivän mietiskellyt mikä se maku olisi, mutta en ole vielä keksinyt.

Mokkapalat: 

150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kahvia 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa n. 30x40 cm kokoinen astia leivinpaperilla.
Sulata voi ja sekoita sokeri voin joukkoon. Vatkaa munat (vaikka pallovispilällä) yksitellen voi-sokeriseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää muutamassa erässä vuorotellen jauhoja ja kahvia taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. 

Kuorrute:

220 g (1 pss) Omar mokkapala karkkeja
1 dl kuohukermaa 

Laita Omar-karkit ja kuohukerma kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes kaikki karkit on sulanut tasaiseksi massaksi. Anna sen jälkeen seoksen vielä hetki pulpahdella. Menee yhteensä 10-15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä seosta hetki esim. vesihauteessa. Seos paksuuntuu jäähtyessään. Levitä jäähtyneen mokkapalalevyn päälle ja ripottele esim. nonparelleja päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrute jää melko pehmeäksi ja hieman venyväksikin. Pysyy kuitenkin hyvin palan päällä. Valmiit mokkapalat kannattaa leikata kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla veitsellä niin saa siistit leikkauspinnat.