Gluteeniton taatelikakku



Taatelikakku on vain niin ihanaa. Valitettavasti sitä tulee tehtyä vain Joulun aikaan, vaikka ohjekin on hyvin yksinkertainen ja helppo. Ja koko taikinan saa tehtyä yhdessä kattilassa. Sekoitusvälineitä tosin sotkeutuu useampi, mutta ei anneta sen haitata.
Tein kakut gluteenittomina ja toisen tein maidottomaksi. Voin vaihdoin ohjeessa maidottomaan margariiniin ja lisäsin ripauksen suolaa. 

Taatelikakku
2 dl vettä
250 g taateleita
120 g voita (tai maidoton margariini)
1 kananmuna
0,5-1 dl sokeria
1,5 dl (n.90 g) fin mix-jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa) 

Voitele noin litran vetoinen kakkuvuoka.
Kuumenna kattilassa vesi ja lisää taatelikuutio paloiteltuna (käsin yleensä saa palasiksi). Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes taatelit ovat pehmenneet soseeksi. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. (Ei pakollista, mutta pidän enemmän tasaisesta koostumuksesta.)
Laita kuutioitu voi sulamaan taateleiden joukkoon. Jäähdytä seosta hieman sähkövatkaimella vatkaten. Lisää sokeri ja kananmuna edelleen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Paiston loppuvaiheessa kakun päälle voi laittaa folion, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ja kumoa alustalle. Laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.