Täällä vietetty siivousviikonloppua. Joulun merkit on nyt lopullisesti saatu pois ja tasoille kertyneet tavarat ovat löytäneet paikkansa. Vaikka keittiössä ja muuallakin on hurjasti säilytystilaa, ajan kanssa kaapit täyttyy. Jotenkin todella vaikea päättää mistä tavarasta pitäisi luopua, mutta niin se vaan on tehtävä. Ylimääräiset tavarat ovat löytäneet paikkansa ja hartioilta on pudonnut taakka. Jotenkin nyt tuntuu, että on helpompi hengittää.
Jääkaappia inventoidessa löytyi raejuustopurkki, joka ei ollut kenellekään kelvannut ja parasta ennen päivä oli mennyt jo. Lisäksi mies oli jo siirtänyt lähes mustakuorisen banaanin odottamaan biojäteastiaan pääsyä. Päätin kuitenkin käyttää nämä hyödyksi aamupalalla.
Puhdasta kauraa käyttämällä gluteeniton, mutta kaura ei sovi kaikille keliakikoille.
Puhdasta kauraa käyttämällä gluteeniton, mutta kaura ei sovi kaikille keliakikoille.
Raejuustoletut
200 g raejuustoa
1 kypsä banaani
1 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja seos tasaiseksi. Paista lettuja rasvatilkassa miedolla lämmöllä. Letut saa hyytyä kunnolla ennen kääntämistä (tähän menee minuutteja). Kääntämisen jälkeen ei tarvitse enää kovin kauaa pitää lettuja pannulla. Sain noin 12 pikku lettua tästä määrästä. Laitoin aina reilun ruokalusikallisen taikinaa yhteen lettuun.