Vuodenvaihteen kunniaksi halusin tehdä kakkua. Ajatuksena mahdollisimman helppo ja yksinkertainen. Valmisteluissa hyydyttämiseen menee eniten aikaa. Ainekset valikoitui sen mukaan mitä kaapista löytyy. Kakusta tuli ihanan pehmeä ja kermainen. Täytteeseen olisi voinut maun puolesta laittaa lisää puolukkaa, mutta en ole varma miten hyytyisi.
Valkosuklaa-puolukkakakku (18 cm)
8 semper kolakeksiä
1-2 rkl nestettä (glögiä, maitoa, mehua)
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
120 g puolukoita
1-2 tl vaniljasokeria
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperi. Laita reunoille reunakalvo. Murskaa keksit karkeiksi muruiksi. Sekoita neste keksin murujen sekaan ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita vielä jääkaappiin odottamaan. Soseuta puolukat ja käytä siivilän läpi. Notkista mascarpone sähkövatkaimella ja lisää puolukkasose ja vaniljasokeri.
Sulata valkosuklaa ja vatkaa mascarponeseoksen joukkoon.
Lisää kermavaahto lopuksi ja vatkaa vielä hetki, että seos on jämäkkää. Lusikoi täyte keksipohjan päälle ja tasoittele vuokaan. Vuokaa voi kopauttaa muutaman kerran pöytään, että täyte tasoittuisi paremmin. Laita jääkaappiin hyytymään. Täyte hyytyy muutamassa tunnissa, mutta keksipohjan kostuminen kestää hieman pidempään. Pohja pysyy paremmin kasassa kun saa vetäytyä seuraavaan päivään. Kun täyte on hyytynyt voit tehdä puolukkacurdin kakun päälle.
Puolukkacurd
100 g puolukoita
1 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 keltuainen
Paseeraa puolukat siivilän läpi. Sekoita kaikki aineet kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos paksuuntuu. Jäähdytä seos nopeasti vesihauteessa ja levitä kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki. Koristele kakku esim. keksimuruilla ja puolukoilla.