Porkkanakakku sitruunarahkatäytteellä

 Alkavan flunssan kanssa taistellessa teki mieli jotain makeaa, mutta ei liian makeaa kuitenkaan. Porkkanakakku on yksi heikkouksistani, mutta en yleensä välitä makeasta tuorejuustokuorrutuksesta. Halusin kokeilla jotain raikkaampaa vaihtoehtoa tähän kakkuun. Muuten kakun makumaailma muistuttaa kovin Joulua. Kaneli ilmeisesti tekee piparkakkumaisen säväyksen.
 Porkkanakakku (18 cm)

240 g porkkanaa (4-5 kpl)
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 mm suolaa
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 18 cm vuoka. 
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää öljy kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen taikinaa. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja hasselpähkinät. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan.
Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Paiston loppuvaiheessa kannattaa tikulla kokeilla kypsyyttä. Jos taikinaa ei tartu tikkuun kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
 Täyte:

125 g mascarponejuustoa
200 g sitruunarahkaa
1 rkl sitruunamehua

Notkista mascarponejuusto sähkövatkaimella. Lisää rahka ja sitruunamehu joukkoon ja vatkaa vielä hetki kunnes seos näyttää tasaiselta. Leikkaa kakku kahteen osaan ja laita puolet täytteestä kakun väliin. Loput täytteestä tulee kakun päälle kuorrutteeksi.
Leikkaa koristeeksi porkkanasta ohuita suikaleita. Kuivata porkkanoita 100 asteisessa uunissa rapeiksi. Ihan ohuet suikaleet valmistuvat 15-30 minuutissa, paksummat vaativat hieman pidemmän ajan. Koristeet kannattaa laittaa juuri ennen tarjoilua, lötkistyvät jääkaapissa.