Lapsi rakastaa suklaahippucookieita. Tällä kertaa tein cookiet mitä kaapista löytyy-menetelmällä. Laitoin taikinaan tummaa- ja valkosuklaata melko isoiksi paloiksi rouhittuna. Cookiet voi laittaa suoraan uuniin tai pakastaa 10 minuuttia ennen paistoa. Jos laitat taikinan uuniin ilman pakastusta, keskiosasta tulee ohuempi. Ja keksit ovat tuoreina parhaita, joten paista haluamasi määrä ja laita loput taikinapalloina pakastimeen. Sieltä saat tarvittaessa nopeasti paistettua tuoreita cookieita.
Taikinasta tulee noin 18 ruokalusikallisen kokoista taikinapalleroa.
Suklaahippucookiet
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl Semperin fin mix-jauhoseosta
0,66 dl Virtasalmen vaalea gluteeniton jauhoseos
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
130 g suklaahippuja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
Lisää kananmuna koko ajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Nostele lopuksi suklaahiput taikinaan.
Nostele lusikalla leivinpaperille nokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Keksit voi ottaa uunista, kun reunat ovat saaneet väriä, mutta keskusta on vielä pehmeä.
Anna jäähtyä ennen kuin siirrät pois alustalta. Anna jäähtyä esim. ritilän päällä loppuun.