Raejuustovohvelit

Mikäpä sen ihanampaa kuin syödä aamupalaksi lettuja tai vohveleita. Arkiaamujen perussettini on kaurapuuro, raejuusto ja marjat. Vapaapäivien pientä luksusta on kuitenkin syödä vohveleita. Näiden raejuustovohveleiden ohjeen löysin Inwell-sivustolta pitkän googlailun jälkeen.
 
Nämä raejuustovohvelit ovat melkein kuin perusaamiaiseni. Marjoilla tulisi terveellisempi versio, mutta kyllähän nyt tämän kesän harvoina aurinkoisina hetkinä pitää panostaa herkutteluun. Hilloa ja jäätelöä päälle ja terassille nauttimaan nämä. 

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin jotain kasvimaitoa, mutta omasta jääkaapista ei sellaista yleensä löydy ja toimii ihan hyvin tavallisellakin maidolla. Tästä tulee n.4-5 vohvelia riippuen kuinka paljon kulloinkin taikinaa kaataa vohveliraudalle.     

Raejuustovohvelit

2 kananmunaa 
1 dl kaurahiutaleita
1 dl raejuustoa
1 dl kevytmaitoa

paistamiseen rypsiöljyä 

Mittaa kaikki aineet samaan kulhoon (tai tehosekoittimeen) ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. 
Sipaise kuumalle vohveliraudalle rypsiöljyä ja paista muutama minuutti kypsäksi. Nämä ovat rakenteeltaan hauraampia kuin vehnästä tehdyt ja kannattaa ottaa varovasti pois. 




                                                   


   Näillä pitäisi pysyä nälkä loitolla lounaaseen asti. Hyvää ruokahalua!