Helpot mustikkamuffinit


Viime päivinä katastrofit keittiössä ovat tulleet tutuiksi. Sokerikakkupohja romahti uunista ottamisen jälkeen ja macaron-taikina jäi liian paksuksi ja kuoret ruskettuivat uunissa. Leivontaitsetunto alkoi latistua, joten piti kaivaa reseptikätköistä takuuvarmasti aina onnistuva resepti.

Olen löytänyt tämän mustikkamuffinien ohjeen vuosia sitten kotikokki-sivustolta. Nämä muffinit onnistuu aina. Muutamia muutoksia olen tehnyt ohjeeseen. Sokerin määrää olen hieman pienentänyt ja osan vehnäjauhoista olen korvaanut ruisjauhoilla. Ohje toimii myös gluteenittomilla jauhoilla, mutta niillä kypsän muffinin koostumus on murenevampi. 


Taikinamäärä riittää 12-koloiselle muffinipellille. Kolosiin kannattaa laittaa paperivuoat, niin muffinit lähtevät kypsinä hyvin irti.

Mustikkamuffinit

3,5 dl vehnäjauhoja TAI
(2,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ruisjauhoja)
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita
2 kananmunaa 

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja sulatettu voi kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen. Lisää lopuksi mustikat ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.