Helppo porkkanakakku






Hyydykekakun teosta jäi jääkaappiin turkkilaista jogurttia. Halusin käyttää sen johonkin ja päädyin porkkanakakkuun. Lisäksi sain käytettyä tähän kaapissa pyörineen pähkinäsekoituksen. Sekoitus sisälsi kokonaisia manteleita, saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä. Taikina onnistuu hyvin myös ilman pähkinöitä.
 
Taikina on todella helppo ja nopea tehdä. Ainekset vain sekoitetaan keskenään ja uuniin. Kakku olisi varmasti hyvää heti uunista tultuaankin, mutta tämä kakku odotteli jääkaapissa seuraavaan päivään. Koostumus on vähän tiiviimpi kylmänä.

Ennen kuin aloittaa leivonnan kannattaa varmistaa, että kaikki aineet löytyy kaapista. Olin suunnitellut käyttäväni taikinaan pelkkää ruokokidesokeria, mutta paketissa olikin vain 2 dl jäljellä ja korvasin puuttuvan osan tavallisella sokerilla. 

Kakun paistoin 24 cm irtopohjavuoassa. Kakusta tuli melko matala, mutta jos haluaa korkeamman kakun kannattaa valita hieman pienempi vuoka. Paistoaika tietysti silloin hieman pitenee. Kannattaa kokeilla kakun kypsyyttä tikulla.




Porkkanakakku

170 g porkkanaa (6 pientä)
150 g voita
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl ruokokidesokeria
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
   4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta 
 1 tl kanelia
45 g pähkinöitä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti.
Raasta porkkanat hienolla terällä. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Sulata voi kattilassa. Lisää kattilaan sokerit, jogurtti ja munat. Sekoita myös porkkanaraaste seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää kosteiden aineiden sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.  Anna kypsän kakun jäähtyä esim. ritilän päällä.


Tuorejuustokuorrutus

100 g tuorejuustoa
2 rkl turkkilaista jogurttia
60 g tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Notkista tuorejuusto ja sekoita turkkilainen jogurtti tuorejuuston sekaan tasaiseksi. Sekoita myös sitruunamehu tasaisesti tuorejuuston sekaan. Lisää tomusokeria kunnes kuorrutuksen koostumus on sopivan jämäkkä. Tällä määrällä kuorrutus jäi melko löysäksi, mutta maku oli melko makea. Seuraavana päivänä kuorrute oli tiivistynyt jämäkäksi. Rouhi muutama pähkinä koristeeksi kakun päälle.