Mehujäät

Katselin yhtenä päivänä vanhaa Tinan keittiössä jaksoa. Jaksossa tehtiin jälkiruuaksi mehujäätä banaanista ja ananaksesta. Siitä muistui mieleen taas ihanat itsetehdyt mehujäät.


Tein mansikka-kiivi ja banaani-ananas mehujäitä. Banaani-ananaspuikkoihin yritin vielä valuttaa suklaata päälle. Osa onnistui ja osa ei. Keli oli sen verran lämmin, että puikot alkoivat hyvin nopeasti sulaa.

Banaani-ananasmehujää


Tähän tarvitaan 1 banaani ja 227 g ananaspalapurkki valutettuna. Kaikki aineet tehosekoittimeen tai itse tein nämä sauvasekoittimella. Kaikki aineet tasaiseksi ja täytä mehujäämuotit. Tästä määrästä tuli juuri 6 kpl ehkä keskikokoiseen muottiin. Pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi ja ennen tarjoilua voi sulattaa päälle suklaata.

Mansikka-kiivimehujää


Nämä tein hieman pienempiin muotteihin. Tähän 6 kappaleen erään meni 12 mansikkaa ja 1 kiivi. Poista mansikoista kannat ja soseuta hienoksi. Kuori kiivi ja soseuta myös se. Jos kiivi on kovin kirpeää, voi joukkoon laittaa esim. siirappia makeuttamaan. Itse laitoin teelusikallisen vaaleaa siirappia. Lusikoi muotin pohjalle mansikkasose ja täytä loppuosa kiivisoseella. Laita tikut päälle ja laita pakastimeen kunnes jäätynyt.
Muottia kannattaa vähän lämmittää kuumalla vedellä ennen tarjoilua, niin mehujäät lähtevät helpommin irti.