Nopeat kaurarieskat



Kerran kesässä tekee mieli kesäkeittoa tuoreista vihanneksista. Keiton kanssa halusin tehdä jotain leipää. Koska keitto oli jo kiehumassa, ei leipä voinut olla kohotettavaa. Muistin kaurarieskan joka tehdään pelkistä kaurahiutaleista. Halusin kuitenkin tehdä vähän kiinteämmän taikinan, joten lisäsin taikinaan kaurajauhoja. Tästä rieskasta tulee ihanan rapsakkaa ja se onkin parasta suoraan uunista.



Kaurarieskat

2 dl vettä
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 rkl rypsiöljyä 

Sekoita kaurahiutaleet, kaurajauhot ja suola keskenään. Lisää jauhojen joukkoon vesi, siirappi ja rypsiöljy. Sekoita taikinaksi ja levitä uunipellille noin 0.5 sentin paksuiseksi levyksi. Paista rieskaa 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes reunat on kullanruskeita. Anna hetki jäähtyä ja leikkaa 6 palaksi.