Helpot mokkapalat


Miksi et tee koskaan mokkapaloja? No, siksi että ainesten vaahdottaminen on liian vaativaa. Kokeilin suklaakakkupohjaa johon tuli kahvia ja tuli keitettyä hieman enemmän kuin tarve oli. En halunnut kaataa sitä poiskaan, joten mieleen tuli tehdä kerrankin mokkapaloja. Etsin kuitenkin sellaisen ohjeen joka vain sekoitetaan nopeasti. Sopiva ohje pohjaan löytyi ruokailmiö-blogista. Paistoin pohjan 26 x 38 cm kokoisessa ikean leivinvuoassa.

Kuorrutteeseen sovelsin useiden ohjeiden yhdistelmää. En halunnut käyttää suurta määrää voita ja tomusokeriakin maltillisesti. Koostumus oli ilmeisesti kohtuullisen onnistunut. 



Mokkapalat

150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kahvia + 0,5 dl maitoa 

Kuorrute:

0,5 dl kahvia
15 g voita
20 g kaakaojauhetta
150 g tomusokeria

Sulata voi ja lisää sokeri voin joukkoon. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen voisulaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada vuorotellen kuivia aineita ja maitokahviseosta voisulaan. Sekoita nopeasti taikinaksi. Paista 200 asteisessa uunissa n.13-15 minuuttia.

Nosta pohja uunista ja aloita kuorrutteen teko. Sekoita kahvi, sulatettu voi ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan kunnes koostumus on sopivan jämäkkää, mutta levittyy kuitenkin vielä hyvin. Levitä kuorrute vielä lämpimän pohjan päälle ja ripottele päälle nonparelleja. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.