Kaupassa silmiin osui Arlan irish cream-rahkapurkki. Käytän melko harvoin maustettuja rahkoja, mutta halusin nyt kokeilla kakkuun. Ajatuksena oli tehdä hyvin yksinkertainen ja nopea kakku. Omaan makuun rahkan maku tuli hieman liikaa täytteestä.
Ajatuksena oli käyttää kakun päälle whoopieista ylijäänyt kinuski tuomaan makua kakkuun. Kakun päälle kaadettu kinuski kuitenkin valui kakun päältä pois. Kinuski olisikin kannattanut laittaa suoraan täytteeseen mukaan, koska se toi makua melko rahkaisen makuiseen täytteeseen.
Testailin suklaakoristeisiin suklaan temperointia. Käytin temperointiin Kakkumonsterin ohjetta. Ensimmäinen yritys ei nyt täysin onnistunut, mutta harjoitukset jatkuu.
Irish cream-kakku
Pohja:
1 kananmuna
30 g sokeria
25 g perunajauhoja
5 g kaakaojauhetta
Vaahdota muna ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Nostele jauhot varovasti munasokerivaahtoon. Levitä taikina pieneksi levyksi uunipellille. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia.
Kumoa kypsä kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohjasta 16 cm kakkuvuokaan sopiva pala.
Laita irtopohjavuoan reunalle reunakalvo ja kakkupohja alimmaiseksi. Tee täyte.
Täyte:
1 prk irish cream rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kinuskikastiketta
Laita liivatelehdet runsaaseen veteen likoamaan.
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kinuskikastike.
Kuumenna 1 ruokalusikallinen vettä ja liuota liivatelehdet siihen.
Lisää liivatelehdet rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kääntele kermavaahto rahkan joukkoon.
Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. (Itsellä oli yön yli.)
Koristele suklaakoristeilla.