Meillä tehtiin aikaisemmin aika usein mannapuuroa tai suklaapuuroa, mutta nykyään vatsa ei tykkää mannasuurimoista (eikä vehnästä). Nyt olen useammasta blogista bongannut "mannapuuro" ohjeita. Täytyy todeta että karkeat riisijauhot toimivat todella hyvin tässä tarkoituksessa. Lapsi söi puuroa hyvällä ruokahalulla eikä huomannut mitään eroa tavalliseen puuroon. Käytetään jatkossakin riisijauhoja.
Suklaavispipuuro
5 dl kevyt maitoa
0.75 dl karkeita riisijauhoja
0.75 dl sokeroitua kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Kuumenna maito kiehuvaksi. Mittaa riisijauhot ja kaakaojauhe samaan astiaan. Lisää riisijauho kiehuvaan maitoon kokoajan sekoittaen. Sekoita puuroa kunnes se alkaa paksuuntua. Laita kansi päälle ja nosta levyltä. Anna hautua n. 10 minuuttia. Sekoita suola vielä joukkoon. Jäähdytä esim. vesihauteessa ja vatkaa sähkövatkaimella jäähtynyt puuro kuohkeaksi.