Kuningatarleivos







Masterchef Australian innoittamana piti hankkia puolipallomuotit. Sitten mietiskelin mitä siihen tekisi. Muutaman päivän mietinnän jälkeen päädyin tekemään kaakaopohjan ja vadelma-mustikkamoussen. 

Valmistusvaiheessa mousse meni hieman pieleen ja alkoi liian tehokkaasti hyytymään. Muottien täyttäminen oli hieman haastavaa kun mousse hyytyi ennen kuin ehdin tasoittaa pintaa ja laittaa kakkupohjan päälle. Päädyin vähän vähentämään liivatteen määrää ohjeesta.  

Muottilevyssäni oli 8 puolipallokolosta 7 cm halkaisijalla. Täytettä tuli runsaasti ja tein lopusta täytteestä pienen hyydykekakun.

Ajatuksena oli tehdä valkosuklaasta jonkinlainen koristus. Päädyin vielä lisäämään kimalletomujauhetta koristukseksi päälle. Kuvassa ei nyt näy kimalle valon heijastuksen takia.

Kuningatarleivokset

pohja:

1 kananmuna
30 g sokeria
25 g perunajauhoja
5 g kaakaojauhetta 

Vaahdota muna ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot ja kääntele vaahdon joukkoon. Levitä taikina ohueksi levyksi ja paista 200 asteessa n.5 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään ja valmista mousse.

täyte:

100 g vadelmia
100 g mustikoita
125 g tuorejuustoa
50 g turkkilaista jogurttia
2 dl Flora vanillaa
1-2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paseeraa marjat siivilän läpi.
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää paseeratut marjat ja tomusokeri tuorejuuston sekaan. 
Liuota liivatteet 2 rkl kuumaa nestettä. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto seokseen. Kääntele Flora vanilla-vaahto viimeiseksi seokseen. Kaada täyte muotteihin ja tasoita pinta. 

Leikkaa ympyrämuotilla kakkupohjasta sopivat palat ja laita täytteen päälle. Laita muotti pakastimeen kunnes leivokset ovat jäätyneet. Poista jäätyneinä muotista ja koristele sulatetulla valkosuklaalla.