Pehmeät suklaahippukeksit




Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni suklaahippukeksejä. Aineet ovat olleet kaapissa valmiina jo pitkään, mutta ei vain saanut aikaiseksi. Manuela leipoo- ohjelmassa Manuela annosteli cookiet jäätelökauhalla tasakokoisiksi keoiksi. Pakkohan sellainen oli sitten tilata ja kokeilla toimiiko oikeasti.

Alkuperäisen ohjeen löysin valion sivuilta. Muokkailin ohjeen gluteenittomille jauhoille sopivaksi.
Keksien rakenne on todella pehmeä. Kypsät keksit hajosivat melko helposti käsitellessä. En tiedä johtuiko hauraus löysähköstä taikinasta vai gluteenittomista jauhoista.

Tästä erästä sain 2 uunipellillistä keksejä. Toisen erän laitoin uuniin heti nokareiden laiton jälkeen ja toisen erän nokareet pakastin ennen paistoa. Lopputuloksessa en huomannut juurikaan eroa. Pakastetuissa jäi keskikohta ehkä hieman enemmän koholle mutta muuten rakenteet olivat samankaltaiset.





Suklaahippukeksit

125 g huoneenlämpöistä voita
40 g sokeria
70 g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
80 g kaurajauhoja
60 g provena baking flour with oats
1 tl leivinjauhetta
100 g maitosuklaahippuja 

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan kokoajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääntele lopuksi suklaahiput taikinaan. Anna taikinan hetken vetäytyä jääkaapissa.
Nostele uunipellille taikinanokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista keksejä 175 asteessa noin 10-12 minuuttia.