Suklaakuivakakku





Taas kerran piti hävittää jääkaapista vanheneva tuote. Olin ostanut kuohukermaa, mutta en sitten tehnytkään siitä mitään. Ei muuta kuin selaamaan keittokirjoja. Ajatuksena oli löytää joku mahdollisimman helppo ja yksinkertainen ohje.

Jouduin kesällä heittämään silikonisen torvivuoan pois, koska siitä alkoi siirtyä makua paistettavaan kakkuun. Ostin tilalle confetista metallisen, mutta en ollut vielä kertaakaan käyttänyt sitä. Kotiruoka-kirjasta löysin suklaakakun ohjeen ja sain hyvän tekosyyn kokeilla uutta vuokaa.

Muokkailin ohjetta hieman ainakin vaihtamalla jauhot ja lisäämällä suklaan. Jotain muitakin muutoksia tein, mutta nyt en muista. Kakku onnistui oikein hyvin eikä jäänyt vuokaan kiinni vaikka vähän pelkäsin sitä.

Alkaa näin syksyllä tuo valon vähyys vaikuttaa kuviin. Kaikkea ei ehdi tehdä valoisan aikaan ja sisällä umpisurkeat valot.

Suklaakuivakakku

2 kananmunaa
1,5 dl ruokosokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kuohukermaa 
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
50 g maitosuklaata 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää sulatettu voi vaahdon joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhot. Kääntele vuorotellen jauhoja ja kermaa taikinan joukkoon. Lisää lopuksi rouhittu suklaa.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita taikinan pinta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile paiston loppuvaiheessa tikulla kypsyyttä.