Yhtäkkiä keittiön pöydällä nökötti 30 kananmunaa eikä mitään paikkaa säilyttää niitä. Sateisen päivän iloksi päätin kokeilla perinteisiä whoopieita. Suklaakakkusia ja vaahtokarkkitäytettä. Aivan ihania herkkuja.
Annostelin taikinan uunipellille jäätelökauhalla ja nokareet levisivät yllättävän paljon. Kakuista tuli siis yllättävän suuria ja yksikin riittää makean nälkään tälläkertaa. Parhaita täyttöä seuraavana päivänä.
Taikinasta sai siis 10 suurempaa whoopieta. Pursottamalla taikinasta saisi pienempiä palloja ja niitä tulisi enemmän. Tosin paistoaikaa pitää todennäköisesti vähän lyhyentää tällöin.
Whoopiet
125 g huoneenlämpöistä voita
160 g sirosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
70 g kaurajauhoja
115 g Provena baking flour with oats
25 g kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1.25 dl kuohukermaa
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Vatkaa jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhot. Lisää taikinaan noin puolet jauhoista ja puolet kuohukermasta ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja kerma ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta lusikalla tai pursota uunipellille nokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista noin 190 asteessa 8-10 minuuttia.
Vaahtokarkkitäyte:
160 g sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
1 tl vaniljatahnaa
Mittaa kaikki aineet vaniljatahnaa lukuunottamatta metallikulhoon. Laita kattilan pohjalle hieman vettä ja kuumenna poreilevaksi. Laita metallikulho kattilan päälle (pohja ei saa koskea vettä). Vatkaa seosta kokoajan 7 minuutin ajan sähkövatkaimella. Vaahdon pitäisi olla valmiina paksua ja kiiltävää.
Nosta kulho pois liedeltä ja sekoita vaniljatahna seokseen. Anna jäähtyä hetken ja lusikoi pursotin pussiin.
Pursota täytettä keksin päälle ja laita toinen keksi kanneksi. Laita whoopiet jääkaappiin vetäytymään.