Tänä vuonna lähestyvä Joulu on innostanut leipomaan. En ole koskaan ennen tehnyt itse torttutaikinaa, mutta nyt halusin kokeilla gluteenittomia torttuja. Eivät nämä kovin lehteviä ole, mutta maku oli todella hyvä. Muun leipomisen ohella söin 3 torttua huomaamatta. Tuoreena parasta, seuraavana päivänä olivat jo kuivahtaneet.
Rahkavoitaikina
250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl Semper fin mix jauhoseos
1 tl leivinjauhetta
1 tl psyllium
Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämmössä voi notkeammaksi. Lisää maitorahka ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen. Sekoita taikinaksi ja muotoile neliöksi. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Kauli jähmettynyt taikina levyksi. Taita reunat keskelle 3 kerrokseksi ja kauli taas levyksi. Taita vielä reunat ja kauli n. 0.5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa tortuiksi, voitele munalla ja täytä marmeladilla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.