Piparkakkurahkamuffinit





Meillä on tänä vuonna aloitettu Joulun odotus jo lokakuussa. Glögiä löytyy aina jääkaapista ja joulutorttuja on tullut tehtyä jo useamman kerran. Taatelikakkuakin olen jo testaillut, mutta muuten leivonta on jäänyt vähemmälle muun elämän takia. Halusin leipoa jotakin todella nopeaa ja helppoa tälläkertaa. Ostin jokin aika sitten Arlan piparkakkurahkaa, mutta en keksinyt oikein mihin sen käyttäisi. Nyt ajattelin tilaisuuden tulleen ja kokeilin sitä muffinitaikinaan.

Piparin maku on hyvin mietona taikinassa. Aikomuksena oli laittaa ripaus piparkakkumaustetta taikinaan, mutta se olikin loppu. Kyllä näissä silti on jouluista makua. Taikinasta tulee 12 muffinia.


Piparkakkurahkamuffinit

1,5 dl Semper fin mix-jauhoseosta
1,5 dl viljatuote vaalea gluteeniton jauhoseos
1 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 prk Arla piparkakkurahkaa
1 dl Oivariini juoksevaa
2 kananmunaa

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rahka, rasva ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Annostele muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute:

250 g mascarponea
2-3 rkl tomusokeria
2-3 pipetillistä Caramel aromia

 Vatkaa mascaponea hieman. Lisää tomusokeri ja caramel-aromi. Vaahdota mascarpone jämäkäksi ja lusikoi pursotinpussiin. Pursota kuorrute muffinien päälle.

(Pitää vielä treenata pursotusta.)