Piparin maku on hyvin mietona taikinassa. Aikomuksena oli laittaa ripaus piparkakkumaustetta taikinaan, mutta se olikin loppu. Kyllä näissä silti on jouluista makua. Taikinasta tulee 12 muffinia.
1,5 dl Semper fin mix-jauhoseosta
1,5 dl viljatuote vaalea gluteeniton jauhoseos
1 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 prk Arla piparkakkurahkaa
1 dl Oivariini juoksevaa
2 kananmunaa
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rahka, rasva ja kananmunat. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Annostele muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrute:
250 g mascarponea
2-3 rkl tomusokeria
2-3 pipetillistä Caramel aromia
Vatkaa mascaponea hieman. Lisää tomusokeri ja caramel-aromi. Vaahdota mascarpone jämäkäksi ja lusikoi pursotinpussiin. Pursota kuorrute muffinien päälle.
![]() |
(Pitää vielä treenata pursotusta.) |