Laitan ohjeeseen sulkuihin mitä muutoksia tein toiseen pohjaan. Paistoin kakun 15 cm x 10 cm kakkuvuoassa.
Pohja:
100 g maitosuklaata
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
150 g creme fraiche (turkkilainen jogurtti)
2 dl ruokosokeria (1,5 dl)
(2 tl vaniljasokeria)
3 dl semper fin mix jauhoseosta
(2 dl fin mix jauhoja+ 1 dl viljatuote vaalea glut. jauhoseos)
2 tl leivinjauhetta
0.5 dl tumma sokeriton kaakaojauhe
Voitele kakkuvuoka. Sulata suklaa. Sekoita sulan suklaan joukoon öljy ja munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää ranskankerma ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinaan muutamassa erässä. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista kakkua uunin alatasolla 55-60 minuuttia. Kannattaa testitikulla kokeilla kypsyyttä paiston lopulla. Anna kypsän kakkupohjan jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Täyte:
2 dl kermaa
1 purkki Irish cream-rahkaa
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
+
Kostutus: Frezza mocca vanilla juoma
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe halutessasi ja vatkaa vielä hetki kunnes täyte on sopivan paksua. Laitoin varmuudeksi täytettä paksuntamaan vaniljakreemijauhetta, mutta uskoisin että on riittävän jämäkkää ilmankin.
Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kakkusaha on hyvä apuväline leikkaamisessa. Jos kakku on uunissa kohonnut keskeltä enemmän kannattaa tasoitella pinta leikkaamalla.
Kostuta pohja hyvin. Menee ehkä 1 dl nestettä yhteensä koko kakkuun.
Levitä reilut kerrokset täytettä väleihin, mutta jätä vähän myös päälle levitettäväksi.
Koristele suklaalla, karkeilla ja gluteenittomilla kekseillä.