Vadelmakääretorttu






Halusin leipoa jotakin nopeaa ja herkullista. Leipomuksessa ei saanut olla suklaata pahenevan refluksini takia ja lopulta päädyin kääretorttuun. En kovin usein leivo kääretorttuja, koska pohjat muuttuvat aina rumiksi ja halkeilevat rullatessa. Nyt onnistuin kuitenkin hyvin vastaan tulleen niksin ansiosta. Pohja rullataan heti uunista oton jälkeen ja annetaan jäähtyä.

Pohja:

4 kananmunaa
1,5 dl sirosokeria
1 dl semper fin mix-jauhoseos
0,5 dl perunajauhoja 

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, pysyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja sihtaa muna-sokerivaahtoon. Nostele jauhot varovasti taikinaan. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä levy heti sokeroidulle leivinpaperille ja irroita päällimmäinen paperi. Rullaa levy rullalle niin että leivinpaperi jää rullan väliin ja jäähdytä. Halutessaan voi laittaa kostean pyyhkeen vielä rullan päälle.

Täyte:

2 dl kuohukermaa
120 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
100 g vadelmia 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, vaniljasokeri ja tomusokeri ja vatkaa seosta kunnes seos on jämäkkää. Lisää seokseen vadelmat. Rullaa pohjalevy auki ja levitä täyte tasaisesti levylle. Alareunaan kannattaa jättää n. 2 cm kaistale ilman täytettä. Rullaa takaisin rullalle ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki.