Laitetaanpa nyt jotain blogin puolellekin. Tammikuussa inspiraatio on ollut kyllä niin hukassa. Arkiasiat vieneet huomion täysin leivonnalta. Pikkuhiljaa tässä ideoita kokoilen ja kyllä tämä tästä. Vihdoin kauan odotettu Pätkis-suklaalevy löytyi kaupasta ja päätin heti testailla sitä leivontaan. Ajan puutteen vuoksi päädyin taas superhelppoon liivatteettomaan hyydykekakkuun. Valmisteluissa ei mene kauan aikaa ja loppu tapahtuu jääkaapissa.
Pätkiskakku (18 cm)
Pohja:
7 kpl gluteenittomia kaakaokerroskeksejä (tai oreo)
2 rkl maitoa
Täyte:
1 levy pätkissuklaata (99 g)
50 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
(muutama tippaa piparminttuöljyä)
Vuoraa 16-18 cm irtopohjavuoka reunakalvolla ja pohjan kokoisella leivinpaperilla.
Nosta Mascarpone hyvissä ajoin huoneenlämpöön (suklaa ei sekoitu tasaisesti jääkaappikylmään).
Murskaa keksit ja sekoita maito joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone sähkövatkaimella.
Sulata suklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa (varo vesiroiskeita).
Lisää sulatettu suklaa kokoajan vatkaten mascaponevaahtoon. Lisää tomusokeri ja halutessasi piparminttuöljy. Lisää kermavaahto seokseen ja vatkaa vielä hetki, että seos on melko jämäkkää.
Tasoittele seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä ainakin 4 tuntia.
Koristele kekseillä, minttusuklaapalloilla ja karkeilla.