Laskiaisen kunniaksi leivoin pullaa. Päätin kokeilla tehdä gluteenittomia pullia. Taikina käyttäytyi yllättävän hyvin. Käytin leivonta-alustana silikonimattoa ja hieman jauhoja siihen päälle, eikä taikina tarttunut yhtään mihinkään. Ainoa ero tavalliseen pullataikinaan taisi olla ettei tämä taikina ollut yhtä kimmoisaa.
Alkuperäinen ohje K-ruoka-sivustolta. Kirjoittelen nyt tähän muistiin miten tein myöhempää käyttöä varten. Ja parhaita ovat tuoreina. Heitin heti ne mitä ei syöty pakastimeen, saa nähdä ovatko vielä pehmoisia kun ottaa käyttöön.
Pullat:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 rkl psylliumia
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl hienoja riisijauhoja
5 dl Semper fin mix-jauhoja
100 g pehmeää voita
Korvapuusteihin sisälle sulatettua voita, kanelia ja sokeria
Voiteluun 1 kananmuna ja raesokeria
Kuumenna maito 42 asteiseksi (tai hieman lämpimämmäksikin kun ehtii vähän jäähtyä ennen hiivan lisäystä). Kaada maito yleiskoneen kulhoon. Laita maidon joukkoon psyllium ja anna turvota n. 5 minuuttia.
Lisää maidon joukkoon kierrevatkaimella sekoittaen suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
Sekoita kuivahiiva riisijauhojen joukkoon ja sekoita maidon joukkoon. Anna seoksen turvota n. 10 minuuttia.
Laita taikina pyörimään yleiskoneeseen ja lisää loput jauhot vähitellen joukkoon. Anna yleiskoneen käydä kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja lisää voi taikinaan. Anna yleiskoneen vaivata taikinaa vielä muutama minuutti.
Muotoile taikina heti pulliksi. Kohota pullia liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pullien päälle raesokeria.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.