Mustaherukkainen suklaakakku


Himoitsen aina suklaakakkua, mitä suklaisempi sen parempi. Viimeaikoina en vain ole saanut sellaisia suklaakakkupohjia aikaiseksi johon voisi olla tyytyväinen. Niin kävi myös tämän kanssa. Pohja tuntui liian kovalta ja aluksi kovin kuivalta. Vasta kolmantena päivänä täytöstä kosteus alkoi olla sellaista mitä halusin. Inhoan liian vetisiä pohjia, mutta kuivakaan ei ole hyvä.

Suklaakakku (18 cm)
150 g voita
55 g suklaata
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl fin mix-jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
1 mm suolaa
 Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja laita paloiteltu suklaa voin joukkoon sulamaan. Lisää joukkoon sokerit. Vatkaa munat yksi kerrallan seokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivat aineet vuorotellen kuohukerman kanssa muutamassa erässä taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun n. 18 cm halkaisijaltaan vuokaan.
Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Uuneissa on eroja, joten kannattaa paiston lopulla kokeilla tikulla kypsyyttä. Anna kypsän kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista.
Jäähdytä kakku hyvin ennen 4 osaan leikkaamista (lämpimänä hajoaa melko varmasti).

Mustaherukkacurd
0,5 dl vettä
200 g mustaherukoita (pakaste)
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 kananmunankeltuaista
30 g voita 

Soseuta sulatetut mustaherukat ja paseeraa siivilän läpi tasaisemman lopputuloksen saamiseksi.
Sekoita kaikki aineet paitsi voi kattilassa. Kuumenna seosta sekoitellen kunnes seos sakenee.
Nosta kattila liedeltä ja lisää kuutioitu voi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos.

Voikreemi yhteen väliin
60 g voita
1 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri joukkoon. Vatkaa seosta kunnes seos on tahnamaista. Lisää kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi.
Kokoa kakku jäähtyneistä kakkupohjista. Laita irtopohjavuoan reuna kakkuvadin päälle. Asettele 1 kakkupohja pohjaksi, mutta varo ettei hajoa. Kostuta esim. maidolla tai mehulla. Lusikoi päälle puolet mustaherukkacurdista. Laita päälle varovasti keskimmäinen pohja ja kostuta sekin. Levitä tälle levylle voikreemi. Laita levy ja kostuta taas. Levitä loput curdit tähän väliin. Lopuksi viimeinen kakkupohja kanneksi. Kostuta myös tätä pohjaa hieman. Laita jääkaappiin vetäytymään ainakin muutamaksi tunniksi (tai yön yli).

Kuorrute:
150 g voita
2 dl tomusokeria
3/4 dl kaakaojauhetta 

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri tahnamaiseksi. Lisää kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi. 
Levitä kakun päälle ensin ohut kerros kuorrutetta nappaamaan irtoavat muruset. Laita 15 minuutiksi jääkaappiin kovettumaan. Levitä sen jälkeen loput kuorrutteet kakun päälle.
Reunoille voi tehdä kuvion kuvioraapalla.
Päälle esim. kermavaahdosta pursotettuja kuvioita.