Maanantaipäivään kun kaikki menee pieleen tarvitsee jotain pientä herkkua. Päätin tehdä nopean gluteenittoman banaanikakun. Kyllä se viikko tästä vielä lähtee käyntiin. Pääsiäinen häämöttää 4 päivän päässä ja kevätkin näyttää alkamisen merkkejä.
Banaanitiikerikakku
1,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 kananmunaa
100 g sulatettua voita
2/3 osaa taikinaa + 2 banaania
1/3 taikinaa + 2 rkl kaakaojauhetta+1 rkl kermaa
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhojen sekaan sulatettu voi ja kananmunat.
Erota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää taikinan joukkoon kaakaojauhe ja kerma.
Lisää 2/3 taikinaan soseutettu banaani ja sekoita tasaiseksi.
Annostele voideltuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, väliin kaakaoraita ja loput vaaleat taikinat. Nostele haarukalla taikinaraitaa muutama kerta.
Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.