Kahden suklaan palat (aka Kinderpiirakka)



 Heräsin tässä Pääsiäisen läheisyyteen. Pitää alkaa valmistautua ajoissa. Aloitin nyt tällä kinderpiirakalla. Tosin minun mielestä maku ei muistuta kovinkaan paljoa kinderiä, joten nimesin tämän nyt kahden suklaan paloiksi. Ihanan suklainen pehmeä pohja. Nämä on kyllä niin makeita, että yksi pala riittää hyvinkin makeanhimon taltuttamiseen.

Testailin pohjaksi ohjetta jota olen miettinyt kakkupohjaksi. Tietysti gluteenittomana. Toimi ainakin tällaisena ohuena levynä oikein hyvin. Paistoin pohjalevyn noin 30 x 40 cm uunipellillä.
 Kahden suklaan palat

Pohja:

2 dl sokeria
2 dl fin mix-jauhoseosta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 mm merisuolaa
3 kananmunaa
150 g sulatettua voita
0,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon  sulatettu voi, kananmunat yksitellen sekoittaen ja maito. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15-20 minuuttia kunnes levy on juuri kypsä. Anna jäähtyä.
Valkosuklaakreemi:

100 g voita
100 g valkosuklaata
2 dl tomusokeria 

Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja vatkaa kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Ensin muuttuu murumaiseksi, mutta kun vatkaa edelleen tulee tahnamaiseksi. Sulata valkosuklaa ja lisää seokseen kokoajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on tasaista. Levitä tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi tai pakastimeen 10 minuutiksi jähmettymään.

Sulata päälle 150 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä, koska sitä on aina kaapissa) ja muutama pala valkosuklaata. Levitä maitosuklaa levyn päälle tasaiseksi ja valkosuklaata lusikalla viivoiksi. Vedä valkosuklaa kuvioiksi esim. lusikalla. Pitää toimia nopeasti ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa kuumalla veitsellä paloiksi.