Ostin joskus kuukausia sitten Sokean sudenlakritsijauhetta, mutta en ole keksinyt mitä siitä tehdä. Päätin nyt yhdistää tähän kakkuun sitruunan ja lakritsin. Halusin myös kokeilla täytteen liivatteettomana. Pysyi oikein hyvin kasassa ja kakun koostumus oli erittäin pehmeä. Täytteen maku ei muutu eli valmistusvaiheessa kannattaa maistella täytettä ja säätää omaan makuun sopivaksi.
Tein kakun pohjan sokerikakkupohjaan, koska en erityisesti pidä keksipohjasta. Kakkupohjaksi käy oikein hyvin myös keksipohja.
Sitruuna-lakritsikakku (18 cm)
Pohja:
1 munan sokerikakkupohja
Lakritsitäyte:
1 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
3-4 tl lakritsijauhetta (tai esim. Haganol salmiakkijauhetta)
1 rkl sitruunamehua
Sitruunatäyte:
1 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1-2 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri, sitruunamehu ja makuaineet.
Vatkaa lopuksi kermavaahto tuorejuuston sekaan. Vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kokoa kakku 18 cm irtopohjavuokaan tai reunavuokaan. Laita reunakalvoa reunoille.
Leikkaa sokerikakkupohja sopivan kokoiseksi vuoan reunan avulla. Laita pohja alimmaiseksi.
Valmista ensin lakritsitäyte ja laita pohjan päälle. Tasoita esim. lusikalla tasaiseksi ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.
Valmista sillä aikaa sitruunatäyte. Lusikoi varovasti sitruunatäyte lakutäytteen päälle ja tasoittele tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi. Reunaa voi tasoitella palettiveitsellä reunakalvon irroituksen jälkeen. Koristele esim. salmiakkirouheella.