Persikkahyydykekakku




Kaiken Pääsiäisen suklaan syönnin jälkeen kaipasin jotain raikkaampaa syötävää. Halusin kuitenkin keltaista väriä kakkuun Pääsiäisen ja alkavan kevään kunniaksi. Päädyin makuna persikkaan ja hyydykekakku on mukavan ilmavaa syötävää. En lisännyt täytteeseen sokeria, mutta oman maun mukaan voi lisätä. Kannattaa maistella täytettä ennen hyydytystä.

Persikkahyydykekakku (18 cm)

Pohja:
1 kananmuna
30 g sirosokeria
30 g Fin mix-jauhoseosta

Vatkaa kananmuna ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos ja nostele taikinan joukkoon.
Levitä taikina ohueksi n. 18 cm halkaisijaltaan levyksi uunipellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja hieman irtopohjavuoan reunaa pienemmäksi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita reunoille reunakalvoa.

Täyte:

200 g persikka-passionrahkaa
100 g mascarponea
100 g turkkilaistajogurttia
2 dl vispikermaa
100 g säilykepersikkaa
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Vaahdota kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta persikat.
Sekoita rahka, mascarpone ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää rahkan joukkoon soseutettu persikka ja sekoita tasaiseksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota kuumaan sitruunamehuun kunnes seos on tasaista. Lisää liivate rahkaseokseen koko ajan vatkaten niin että seos on tasaista. Lisää lopuksi kermavaahto seokseen.
Kaada pohjan päälle irtopohjavuokaan ja kopauta vuokaa muutama kerta pöytään.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. 

Kiille:

150 g säilykepersikkaa (n.2 dl pitäisi olla sosetta)
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta persikat tasaiseksi. Voit käyttää myös persikoiden mehua, niin että seosta on n.2 dl.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. 
Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa.
Koristele kakku vaikkapa hedelmillä tai suklaalla.