Lämpimään ilmaan kaipasin jotain raikasta. Olen jo jonkin aikaa miettinyt smoothiekakun tekemistä, mutta en ole vielä jaksanut perehtyä agarin toimintaan kunnolla. Päädyinkin nyt jäädyttämään smoothien, niin tästä tuli vegaaninen. Käytin munattomia, gluteenittomia kaurakeksejä ja maidotonta margariinia. Valmisteluihin menee suunnilleen 10 minuuttia ja pakastin hoitaa loput.
Pohja
80 g gluteenittomia kaurakeksejä
20 g voita tai maidotonta margariinia
Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan pohjaan sopivaksi. Taputtele keksimuru kevyesti pohjalle.
Smoothie
400 g mansikoita
2,5 dl vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
(sokeria tai hunajaa maun mukaan)
Laita kaikki aineet blenderin kannuun. Pyöritä sekoitinta kunnes seos on tasaista. Kaada täyte keksipohjan päälle varovasti. Laita pakastimeen 3-4 tunniksi. Anna kakun lämmetä 15 minuuttia ennen tarjoilua ja leikkaa kuumalla veitsellä paloiksi.