Kaurasämpylät





Kaurasämpylät

3 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
0.5-1 tl suolaa 
1 tl psylliumia
1 rkl siirappia
1 rkl rypsiöljyä
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1-1.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Sekoita hieman lämpimämpi kuin 42 astetta vesi ja psyllium. Anna turvota n. 5 minuuttia. Lisää suola, siirappi, rypsiöljy ja kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva kaurajauhoihin ja sekoita taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja kunnes taikina on käsiteltävää, mutta vielä löysähköä.
Pyörittele jauhotetulla alustalla taikinasta pötkylä ja leikkaa 6-8 palaa. Laita sämpylät uunipellille liinan alle kohoamaan noin 30 minuutiksi.
Paista kiertoilmalla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kokeilen aina kopauttaa sämpylän pohjaa ja oletan sämpylän olevan valmis kun kuuluu ontto ääni (vaikea selittää).