Mansikka-kinuskikakku



En ollut ajatellut Äitienpäiväksi tehdä kakkua. Lapsi kuitenkin halusi kakun, joten halusin tehdä mahdollisimman nopean ja helpon. Päätin tehdä kakkupohjan joka vain sekoitetaan keskenään. Täytteetkin valikoitui sen mukaan mitä kotoa löytyi. Oikein hyvä kakku tästä syntyi. Parhaiten oli maut tasaantunut vasta tarjoilua seuraavana päivänä.

Kakkupohja oli melko makea, joten olisin kaivannut ehkä vielä enemmän mansikkaa tasapainottamaan makeutta. Mansikoiden neste imeytyi hyvin kakkupohjaan eikä pohja vetistynyt ollenkaan. Ja suolattu kinuski vaan on NIIIN hyvää.

Vaniljakakkupohja (18 cm):
 2 dl sokeria
3 dl Semper fin mix-jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 kanamunaa
150 g sulatettua voita
0.5 dl kuohukermaa 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan sulatettu voi, kananmunat ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada voideltuun vuokaan.
Paista uunin ala/keskitasolla 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä paiston loppupuolella.

Suolattu kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 mm merisuolaa
 Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen.  Tiputa kylmään veteen pisara kinuskia, jos pisara hajoaa kinuski ei ole vielä valmista. Kinuski on valmista kun pisara vajoaa lasin pohjalle kiinteähkönä. Keittoaika oli suunnilleen 10-15 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja lisää suola. Jäähdytä hyvin.
+ 250 g mascarponejuustoa
Notkista 250 grammaa mascarponejuustoa vatkaimella. Lisää joukkoon jäähtynyt kinuski ja vatkaa vaahdoksi.

+3-4 dl mansikkasurvosta

Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Kokoa kakku irtoreunojen sisään. Kannattaa laittaa alin pohja alustalle ja reunat siihen ympärille. Laita pohjan päälle puolet mansikkasurvoksesta ja puolet kinuskivaahdosta.
Toinen pohjapala keskelle ja loput mansikat ja kinuskivaahdot päälle.
Viimeinen pohjapala kanneksi ja kostuta muutamalla lusikallisella maitoa tai mehua.
Laita kakku jääkaappiin vetäytymään useammaksi tunniksi (tai yön yli).

+ 2 dl vispikermaa ja 1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri pysyväksi vaahdoksi. Kuorruta kakku kermavaahdolla. Levitä ensin kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa keräämään kakun pinnasta irtoavat murut. Laita hetkeksi jääkaappiin. Levitä sen jälkeen loput kermavaahdot tasaisesti päälle ja sivuille.

Koristele mansikoilla ja muilla marjoilla.