Banaanikakku

Jostakin syystä meillä ei enää kulu banaaneja samaan tahtiin kuin ennen ja kuitenkin joka kauppareissulta varmuuden vuoksi niitä kannan kotiin. Taas kerran hedelmäkorissa pyöri 3 erittäin tummunutta banaania. Kukaan ei niitä halunnut syödä, mutta en raaskinut poiskaan heittää. Ensimmäisenä mielessä oli smoothie, mutta en kyllä noin montaa saisi siihen kulumaan. Huomasin jääkaapissa vielä kaksi purkkia päiväyksensä kohdannutta kuohukermaa. Siitä alkoi muotoutua ajatus banaanikakusta. Tässä yhdistelin eri reseptejä ja lopputulos on toimiva. Taikina sopii 2 litran vuokaan tai sitten pienempiin useammassa erässä. Paistoin kahdessa litran vuoassa nämä. Lopuksi keittelin kakun seuraksi kinuskin ja pääsin molemmista kermapurkeistakin eroon. En vain löytänyt fariinisokeria mistään, joten käytin tummaa muscovadosokeria ja kinuskista tuli normaalia tummempaa ja ehkä aavistuksen lakritsaista.

Banaanikakku
4 dl fin mix-jauhoseosta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl kuohukermaa
1 dl rypsiöljyä
3 pientä banaania soseena
3 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kerma. öljy, banaanisose ja munat. Sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Taikina voi jäädä vähän paakkuiseksikin.
Kaada vuokaan/vuokiin. Paista uunin alatasolla 40-60 minuuttia. Isossa vuoassa paistoaika on pidempi kuin pienissä. Seuraa paiston loppupuolella kypsyyttä.