Raparperi on ihanan kirpsakka. Varsinkin piirakassa mansikan kanssa ihanaa. Piirakkapohjan kanssa edelleen säätöä, mutta oikein hyvän makuinen tästäkin tuli. Piirakan kanssa nautittiin kirpeyttä tasapainottavaa vaniljakastiketta.
Raparperipiirakka
100 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja
(tässä oli 1 dl kaurajauhoja+1,5 dl fin mix-jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl psylliumjauhetta
Sekoita voi ja sokeri keskenään (vaikka lusikalla). Sekoita kananmuna voiseoksen joukkoon suunnilleen tasaiseksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja psyllium. Lisää voi-kananmunaseoksen joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Laita kelmun sisälle ja pakasta noin. 10 minuuttia. Sillä aikaa voit valmistella täytteen.
Taputtele hieman jähmettynyt taikina n.24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Itse rypistelin leivinpaperin vuoan sisäpuolelle, koska en jaksanut voidella vuokaa.
Täyte:
450 g raparperia
100 g mansikoita
1 rkl perunajauhoja
1-2 rkl sokeria
Paloittele raparperit ja mansikat. Sekoita sokeri ja perunajauhot täytteen joukkoon.
Kaada täyte piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Paista 175 asteisen uunin keski-tai alatasolla n. 40-50 minuuttia. Ohuemmassa vuoassa kypsyy nopeammin ja paksummassa (esim. keraamisessa) hitaammin.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.