Vähän lisää raparperipiirakkaa. Sain äidiltäni taas raparperia ja tein tätä ihanan suussasulavaa raparperipiirakkaa. Suoraan uunista vähän jäähtyneenä pehmeää ja ilmavaa. Jääkaappisäilytyksen jälkeen koostumus vähän tiivistyy, mutta silloinkin vielä oikein syötävää. Eipä piirakkaa kovin kauaa tarvinnut säilyttää. Vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa kaikki tuli syödyksi.
Halusin piirakkaan vähän rapeutta ja laitoin kaurahiutaleista murua piirakan päälle. Jos kaura ei käy voi muruseoksen jättää pois. Oikein hyvää tulee ilmankin. Pohja on sellainen pehmoisen hauras, joten suosittelen palasten siirtoon kakkulapiota, lastaa tms. Tein piirakan n.30 x 40 cm pellille ja pohjasta tuli melko ohut. Jos haluaa paksumman pohjan kannattaa valita pienempi astia ja paistoaikaa pitää ehkä hieman pidentää.
Raparperipiirakka
2,5 dl (gluteenittomia) jauhoja
(laitoin 1,5 dl fin mix-jauhoja ja 1 dl kaurajauhoja)
1,5 dl (ruoko)sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat ja sulatettu voi nopeasti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperoituun tai voideltuun uunivuokaan.
Ripottele piirakan päälle n.8 dl raparperin paloja.
Kauramuru
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
0.5 dl (ruoko)sokeria
30 g voita
(1 tl kanelia)
Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli voisulaan. Ripottele muruseos raparperipalojen päälle.
Paista piirakkaa 175 asteisen uunin keski-tai alatasolla n. 30 minuuttia. Anna valmiin piirakan jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi.