Kauraletut





Pitkä hellejakso on verottanut voimia oikein urakalla. Päivällä ei oikein mitään jaksa tehdä ja yöllä pitää nukkua :D. Sisälämpötilan hipoessa +30 astetta uunia ei voi kuvitellakaan laittavansa päälle. Rohkaistuin kuitenkin lettujen paistoon eräänä iltana. Kokeilin kaurajauhoja ja riisijauhoja taikinaan. Letut pysyi hyvin kasassa paistaessa, mutta koostumus ei ollut ihan niin pehmeä kuin vehnäjauhoilla tehdyissä. Taikinaan ei tule sokeria, joten täytteeksi voi halutessaan laittaa myös jotain suolaista. Tällä kertaa taittelin valmiit letut tortillatyyliin ja täytin vaniljajäätelöllä ja kirsikkahillolla. Näillä lämmöillä jäätelö on ainoa järkevä ratkaisu ravinnoksi.

Kauraletut:

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 dl kaurajauhoja
1 dl riisijauhoja
1 rkl rypsiöljyä 

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito ja vatkaa munien joukkoon.
Lisää suola, jauhot ja öljy kokoajan vatkaten.
Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia.
Kaada taikinaa pannulle ohuelti. Paista keskilämmöllä kunnes taikina on hyytynyt. Käännä lettu ja paista vielä sen verran, että letun toisellekin puolelle tulee väriä.