Kuningatarbrownie


Katselin Masterchef Australia 2018 kisaa. Nigella-viikon jälkeen tehnyt hirveästi mieli brownieta. Nyt alkaa mustikat ja vadelmat kypsyä ja halusin käyttää niitä johonkin. Muutama vuosi sitten Suklaapossun blogissa oli kuningatar-tuorejuusto-suklaabrownies. Se on toiminut tässä inspiraationa.



Kuningatarbrownie

Pohja:

100 g voita
80 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl Semper fin mix-jauhoseosta
2 kananmunaa 

Päällys: 

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 dl mustikoita+vadelmia 

Aloita valmistus pohjasta. Sulata voi. Laita suklaapalat voisulaan sulamaan ja sekoita muutamia kertoja sulamisen aikana. Anna hetki suklaasulan jäähtyä. Lisää sokeri suklaaseokseen.
Lisää kananmunat hyvin sekoittaen suklaaseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada n. 20x30 cm kokoiseen uunivuokaan.

Notkista tuorejuusto. Lisää tuorejuustoon sokerit ja muna. Sekoita tasaiseksi. Kaada seosta brownie-taikinan päälle. Tuorejuustoa voi halutessaan marmoroida veitsellä vetämällä taikinan läpi.
Ripottele marjat päällimmäiseksi kerrokseksi.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.35-40 minuuttia. Keskiosa saa olla vielä vähän hyllyvä kun brownien ottaa uunista. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.