Kuningatarpiirakka









Useammassakin blogissa on vuosien varrella ollut marjapiirakoita, joissa on mascarponejuustoa täytteessä. Jääkaapissa oli purkillinen odottamassa jotain käyttöä ja päätin kokeilla millainen yhdistelmä tästä tulisi. Pakastimen tyhjennys menossa ja mustikoita ei enää ollut kovin paljoa, joten lisäsin vadelmia joukkoon.

Pohjan tein tietysti gluteenittomista jauhoista. Onneksi unohdin taikinasta kananmunan ja olinkin melko tyytyväinen pohjan koostumukseen. Vähän paiston aikana pohja turposi ylöspäin ja tuli reunan yli. Juuri tällä kertaa en muistanut laittaa foliota pohjan alle. Tein piirakan metalliseen irtopohjavuokaan ja pohjan välistä yleensä aina valuu vähän taikinaa. Tällä kertaa laitoin leivinpaperin koko vuoan pohjalle ja reunoille enkä ajatellut mitään pursuavan yli. Sopivan kokoinen leivinpaperin pala kannattaa ensin rutata käsissä. Paperin pitäisi silloin asettua melko hyvin vuokaan.

Kuningatarpiirakka

pohja:

100 g voita
1 dl sirosokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
(laitoin 1,5 dl kaurajauhoja+1 dl fin mix) 
0.5 tl leivinjauhetta
1 rkl kylmää vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikinaksi nopeasti. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi vuoka jääkaappiin.

Täyte:

3-4 dl marjoja
(käytin 2 dl mustikoita+1 dl vadelmia)
pakastemarjoille 1-2 tl perunajauhoja 

150 g mascarponea
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita perunajauho marjojen joukkoon ja kaada piirakkapohjan päälle tasaisesti.
Vispaa mascarpone, kananmuna ja sokerit tasaiseksi. Kaada marjojen päälle.
Paista piirakkaa uunin ala/keskitasolla 175 asteessa tasalämmöllä noin 35-40 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua voi piirakan päälle laittaa folion paiston loppupuolella.