Mokkapalat II


Alkanut tuntua, että pyörittelen kokoajan samoja aineksia vähän eri lopputuloksilla. Näistä tuli kuitenkin tosi ihanan suklaisia vaikkei näissä suklaata olekaan. Reseptistä saa maidottoman kun käyttää kuorrutteessa maidotonta margariinia. Tosi helpot ja nopeat. Itsellä ainakin ainekset kuuluu perus ruoka-ainevarastoon. Täydelliset kuuman kesäpäivän nopeat leivonnaiset. 






Mokkapalat II

1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2,5 dl Semper fin mix-jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
0.75 dl vahvaa kahvia

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään.
Lisää öljy, kahvi ja kananmunat kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Kaada taikina leivinpaperille. Käytin n.30x40 cm kokoista uunipeltiä.
Paista uunin keskitasolla  175 asteessa n. 10 -15 minuuttia uunista riippuen.
Anna jäähtyä hetki, mutta pohja voi olla vielä hieman lämmin kun laittaa kuorrutetta päälle.

0.75 dl kahvia
50 g voita tai maidotonta margariinia
5-6 dl tomusokeria
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta

Sulata rasva ja lisää kahvi joukkoon. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeria erissä nesteeseen. Kuorrutteen pitäisi olla hyvin levittyvää, mutta jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa jääkaapissa vetäytynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi.