Työkaveri talvella innostui tästä siemennäkkäristä. Ohje oli löytynyt Gluteeniton Muumimamma-blogista. Itsekin sitä nyt muutamia kertoja tehnyt herkun himoon. Varsinkin nyt kesällä tekee mieli monesti suolaista ja siksi tulee ostettua sipsejä nopeaan naposteluun. Parempi vaihtoehto kuitenkin tämä näkkäri.
Kun kerran ostaa jauhot ja siemenet, niistä saa tehtyä useamman kerran tehtyä näkkäriä. Vaikein osa on odotella näkkärin valmistumista uunista. Ja tietysti ettei syö kaikkea kerralla. Maku muistuttaa aika paljon popcornia ja on todella koukuttavaa.
Lisäsin ohjeeseen hitusen merisuolaa, vaikka päälle tuleekin sormisuolaa vielä. Jotenkin mausta tulee täyteläisempi kuitenkin pienellä suolalisällä. Vatsani ei kovin pidä pellavansiemenistä, joten yleensä jätän ne pois. Taikinasta tulee tällöin hauraampi levitettäessä, mutta uunista tullessa koostumus on ihan yhtä hyvä.
Siemennäkkäri
2 dl maissijauhoja
0.75 dl auringonkukansiemeniä
0.5 dl seesaminsiemeniä
0.5 dl kurpitsansiemeniä
(0.5 dl pellavansiemeniä)
2.5 dl kiehuvaa vettä
0.5 dl rypsiöljyä
1 mm merisuolaa
Päälle: sormisuolaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada päälle kiehuva vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Levitä leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi. Apuna voi käyttää kylmään veteen kastettua lusikkaa tai kertakäyttöhanskaa. Taikinan pitäisi riittää peittämään koko uunipelti.
Ripottele lopuksi sormisuolaa näkkärin päälle.
Paista 150 asteisessa uunissa kiertoilmalla keskitasossa noin tunti.