Muutaman viikon leivontatauon jälkeen ajattelin tehdä jotain melko helppoa. Nopeasti kaappeja selatessa löysin ajat sitten ostetun suklaahippupussin ja päätin tehdä suklaahippukeksejä. Ulkonäköön en ollut kovin tyytyväinen. Taikinasta tuli melko löysää ja levisi uunissa kovin. Jättäisin taikinasta toisen munan pois ja tekisin pienempiä nokareita pellille. Tein nyt kahdelle uunipellille 9 nokaretta kummallekin ja tosiaan levisivät kiinni toisiinsa.
Suklaahippukeksit
150 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1(-2) kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl Semper fin mix-jauhoseosta
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
175 g maitosuklaahippuja
Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokerit tasaiseksi vaahdoksi. Lisää muna(t) yksitellen kokoajan vatkaten kunnes seos on tasaista.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
Lopuksi nostele suklaahiput taikinan joukkoon.
Nostele ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa n.10-15 minuuttia. Keksien pinta saa olla vielä pehmeä kun ne otetaan uunista. (Paistoin kiertoilmalla molemmat uunipellilliset kerralla).