Tein vadelmacurdin varsinaisesti macaroneja varten, mutta sitä jäi melkein koko satsi jäljelle. Siitä tuli kuitenkin niin hyvän makuista, että halusin käyttää sen johonkin. En nyt muuta keksinyt kuin kääretortun johon sain myös vispikerman jämät upotettua. Maku yhdistelmä oli aivan ihana. Toimisi oikein hyvin myös kakun välissä. Itse en kerman joukkoon lisännyt ylimääräistä sokeria ja maku oli juuri sopiva. Ei ollenkaan liian makea tai hapan.
Vadelmacurd kannattaa tehdä valmiiksi ennen kääretorttupohjan tekoa, että se ehtii jäähtyä. Kermavaahtoa ei voi laittaa lämpimään leivonnaiseen, koska se sulaa lämmössä. Kannattaa siis jäähdyttää kaikki komponentit hyvin ennen täyttöä. Muuten ohje on kyllä nopea ja helppo tehdä.
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sirosokeria
3/4 dl semper fin mix-jauhoseos
3/4 dl perunajauhoja
Vatkaa
munat ja sokeri paksuksi, pysyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään
ja sihtaa muna-sokerivaahtoon. Nostele jauhot varovasti taikinaan.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla
225 asteessa n. 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä levy heti sokeroidulle
leivinpaperille ja irroita päällimmäinen paperi. Rullaa levy rullalle
niin että leivinpaperi jää rullan väliin ja jäähdytä. Halutessaan voi
laittaa kostean pyyhkeen vielä rullan päälle.
Vadelmacurd
250 g vadelmia
2 rkl sokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
2 keltuaista
50 g voita
Jos käytät pakastevadelmia, sulata ensin vadelmat. Paseeraa vadelmat siivilän läpi.
Sekoita vadelmapyree, sokeri, maissitärkkelys ja kananmunan keltuaiset kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Nosta kattila liedeltä.
Lisää kuutioitu voi koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Jäähdytä seos.
Kermatäyte
1 1/2 - 2 dl vispikermaa
2-3 rkl kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl tomusokeria)
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja sokerit ja vatkaa vielä ainekset sekaisin.
Levitä vadelmacurd kääretorttupohjalle paitsi toiselle pitkälle sivulle kannattaa jättää n. 5 cm kaistale ilman täytettä. Levitä kermatäyte vadelmacurdin päälle. Rullaa kääretorttu rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen niin että ilman täytettä oleva osa jää pohjasaumaksi. Rullaa kääretorttu leivinpaperin tai kelmun sisään ja anna tasaantua jääkaapissa vähintään tunti.