Puolukka-mascarponepiirakka





Tässä taas sarjassamme huippuhelpot ohjeet. Valmisteluihin ei mene kovin kauaa ja uuni hoitaa loput. Piirakasta tuli niin herkullista, että olisin saattanut syödä koko piirakan. Parasta ehdottomasti hieman uunista oton jälkeen jäähtyneenä. Jääkaapissakin menee ihan hyvin, mutta tuoreena oli parasta.

Käytin pohjaan kaurajauhoja ja hiutaleita tuomaan rakennetta. Jos kaura ei sovi, voi jauhoina käyttää vaikkapa pelkkää fin mix-jauhoseosta ja hiutaleina vaikka tattaria. Pohja oli todella yksinkertainen ja tuskin kärsii muutoksista.

Käytin nyt pakastepuolukoita, koska pakastin pitää saada tyhjäksi. Onneksi kuitenkin (ehkä) saadaan kohta tuoreitakin puolukoita. Rakenne pysyi hyvänä pakastemarjoista huolimatta. Halutessaan voi kuitenkin marjoille laittaa 1 tl perunajauhoja sitomaan kostetutta.

Pohja:

100 g sulatettua voita
1 dl sokeria
1,5 dl kaurajauhoja
1 dl Semper Fin mix-jauhoja
1 tl laivinjauhetta
1 kananmuna
0,5 dl kaurahiutaleita 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja voisula. Sekoita nopeasti taikinaksi (saa jäädä vähän paakkuiseksikin.) Kaada voidellun vuoan pohjalle tasaisesti.

Täyte:

n.5 dl puolukoita
0,5 dl sokeria
100 g mascarponea
100 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna 

Kaada puolukat piirakkapohjan päälle. Notkista mascarpone ja lisää jogurtti sekaan. Lisää sokerit ja vatkaa kananmuna hyvin joukkoon. Kaada puolukoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa n.40-50 minuuttia. Seuraa piirakan kypsymistä loppuvaiheessa. Täytteen pitäisi olla kypsänä suht kiinteää (ihan keskellä saattaa vielä vähän hyllyä).