Mä en pysty syömään mitään ällöttävää. Halloweenina tuntuu olevan vallalla ällöttävät leivonnaiset ja muut tarjottavat, mutta tyydyn pitäytymään Halloween-väreissä leivonnassa. En saanut tähän kuviin nyt kuorrutteen värejä kunnolla.
Ajatus kuppikakkuihin lähti uudesta tyllasta. Ostin Wiltonin 1M tähtityllan ja halusin kokeilla pursottaa jotain. Tulos on ihan hyvä. Kuorrute olisi voinut olla jämäkämpää niin jälki olisi voinut olla parempaa. Kermavaahto vain oli hieman liian löysää vaikka laitoin hetkeksi jääkaappiinkin ennen pursotusta.
Kuppikakut:
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl Semper fin mix-jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
Nosta ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään.
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää jauhot ja kerma muutamassa erässä vuorotellen. Sekoita vain juuri ja juuri sekaisin.
Jaa taikina 12 muffinivuokaan (muffinipelti pitää hyvin ryhdissä).
Paista 200 asteessa keskitasolla noin 13 minuuttia. Kokeile tikulla ettei taikinaa tartu enää.
Kuorrute:
100 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri. Jatka vaahdottamista kunnes tasainen ja melko jämäkkä vaahto. Jaa vaahto kahteen osaan.
Toiseen osaan sekoita 1-2 tl salmiakkijauhetta maun mukaan. Lisäksi mustaa väriä haluamaasi sävyyn. Laita pursotinpussiin tai kelmun sisään ja toisen pursotinpussin sisään.
Toiseen osaan sulata 50 g valkosuklaata. Lisää valkosuklaa vaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisäksi oranssia väriä haluamaasi sävyyn. Lusikoi pursotinpussiin jossa on jo musta täyte omassa pussissa.
Pursota harmaa väri oranssin viereen.
Pursota täyte kuppikakkujen päälle.