Kurpitsan muotoinen halloweenkakku




Kyselin lapselta eräällä automatkalla halloweeniin liittyviä leivonnaisia. Hän toivoi kurpitsakakkua. Myöhemmin kotona vielä muistutti, että muista tehdä se kakku. Noin viikko sitten ryhdyin tuumasta toimeen. Blogipostaus aiheesta viivästynyt, koska tästä tulee pitkä ohje ja laiskuus voittanut toistaiseksi.

Ohjeessa on monta osaa ja aktiivista työaikaa kului useampi tunti. Tietenkin myös odotteluun meni aikaa. Parin päivän projekti siis.

Kannattaa aloittaa sokerimassakoristeilla. Tein kurpitsan kannan vihreästä sokerimassasta. Muotoile sopiva pötkylä ja anna kuivua halutussa muodossa seuraavaan päivään.

Kakkupohja:

kananmunia
sokeria
fin mix-gluteenitonta jauhoseosta

Tein 4 munan sokerikakkupohjan 0,7 menetelmällä. Punnitse munien paino ja kerro se 0,7. Saat sokerin ja jauhojen määrän grammoina.
Vaahdota munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Sihtaa jauhot munavaahdon joukkoon. Nostele jauhot varovasti taikinaan.
Paistoin levypohjana 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Leikkasin levystä pyöreään kulhoon sopivat palat. Minun kulhoon meni 2 X 15 cm ja 2 X 17 cm palat. Yhteensä kolme täyteväliä siis.

Vuoraa pyöreä kulho kelmulla. Laita pohjalle pienemmät pohjalevyt ja päällimmäiseksi isommat. Kahteen väliin tulee vadelmatäytettä ja yhteen väliin kinuskitäyte. Pohjia kannattaa kostuttaa kevyesti maidolla tai mehulla.

Kinuskitäyte:

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
100 g mascarponea
1 dl vispikermaa

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Kinuski on valmis kun kylmään veteen tiputettu tippa muodostaa kiinteän pallon. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
Notkista mascarpone sähkövatkaimella. Vaahdota vispikerma. Vatkaa kinuski mascarponen joukkoon ja lisää kermavaahto lopuksi.

Vadelmatäyte:

200 g vadelmia
150 g mascarponea
100 g kreikkalaista jogurttia
3 rkl tomusokeria
2 liivatelehteä
2 rkl mehua
1 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Notkista mascarpone sähkövatkaimella ja lisää jogurtti ja tomusokeri.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki sekoitellen. Lisää liivate täytteeseen kokoajan sekoittaen ohuena nauhana. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon.

Kaada vadelmatäytettä kahteen väliin ja kinuskitäyte yhteen väliin. Laita jääkaappiin vetäytymään ainakin neljäksi tunniksi. Kumoa kakku lautaselle kun täytteet ovat hyytyneet.

Valmista sveitsiläinen marenkivoikreemi (teen toisen postauksen siitä). Kuorruta 1/3:lla kreemiä kakun pinta ohuelti. Laita jääkaappiin kovettumaan hetkeksi. 
Värjää loppu kreemi oranssilla pastavärillä haluamaasi sävyyn. Pursota kreemi kakun pintaan ja levitä lastalla tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. 
Lopuksi viimeistele kuorrutus kuuman veden alla lämmitetyllä palettiveitsellä (kuivatulla). Tasoita kuorrutus ylöspäin suuntautuvilla vedoilla.  
Viimeistele laittamalla sokerimassakoristeet paikoilleen.