Omena-porkkanaruudut





Porkkanapiirakka on yksi suosikeistani. Lisäsin taikinaan vielä melkein nahistuneet omenat. Kakku sai ainakin pojalta peukun ylös. Ilmeisesti siis maistui. Kuorrutteeseen käytin jääkaapissa ollutta appelsiinituorejuustoa. Omasta mielestäni appelsiini oli ehkä liian hallitseva ja kuorrutteeseen voisi käyttää maustamatonta tuorejuustoa tai ainakin jotain hillitympää makua.

Pohja:

2 dl fin mix-jauhoseosta
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
3 pientä omenaa+3 porkkanaa raasteena
(=n. 3 dl raastetta yhteensä) 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat ja omenat. 
Lisää jauhojen joukkoon öljy ja kananmunat muutaman kerran sekoittaen. Lisää raaste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.Älä paista liikaa ettei pohja kuivu.
Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrute:

200 g (appelsiini)tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria 

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Sulata valkosuklaa ja lisää tuorejuuston joukkoon kokoajan sekoittaen. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä (kuivaa veitsi ennen leikkausta).