Pohja:
2 dl fin mix-jauhoseosta
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
3 pientä omenaa+3 porkkanaa raasteena
(=n. 3 dl raastetta yhteensä)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat ja omenat.
Lisää jauhojen joukkoon öljy ja kananmunat muutaman kerran sekoittaen. Lisää raaste taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.Älä paista liikaa ettei pohja kuivu.
Anna pohjan jäähtyä.
Kuorrute:
200 g (appelsiini)tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Sulata valkosuklaa ja lisää tuorejuuston joukkoon kokoajan sekoittaen. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä (kuivaa veitsi ennen leikkausta).