Suklaiset browniet




Mitä kylmempi ulkona tulee sen enemmän tekee mieli täyteläisiä herkkuja. Tästä suklaisesta browniesta tuli yksi suosikki. Tätä ei vaan saa paistaa liikaa tai pohjasta tulee rakeinen. Uunin vieressä katselin, että osasin juuri oikealla hetkellä ottaa pois uunista. Parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun on saanut vetäytyä jääkaapissa. Voi toki syödä vähän jäähtyneenäkin jos pysyy kasassa leikattaessa.


150 g tummaa suklaata
100 g voita
0,5 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl maissitärkkelystä

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja laita paloiteltu suklaa voin joukkoon sulamaan. Lisää sokeri suklaa sulaan. Sekoita munat yksitellen voimakkaasti taikinaan. Siivilöi maissitärkkelys ja kaakao jauhe taikinaan. Sekoita muutaman kerran varovasti sekaisin. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Pinnan pitäisi olla kypsä, mutta sisältä hieman raaka.