Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on yksi suosikeistani kakun kuorruttamiseen. Ei niin rasvainen kuin voikreemi ja pysyy hyvin kuosissa. Hieman työtä tässä on, mutta on vaivan väärti. Tästä määrästä riittää yhden n. 18 cm kakun kuorruttamiseen.

75 g kananmunan valkuaista
125 g sokeria
125 g (suolatonta) voita

Kuumenna valkuaisia kokoajan sekoittaen metallikulhossa vesihauteen päällä. Vesi saa poreilla, mutta ei kiehua eikä kulhon pohja saa osua veteen. Lisää sokeri erissä kokoajan sekoittaen vispilällä. Seos on valmista kun sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan (seos on noin 60 asteista).

Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja vatkaa täydellä teholla kunnes marenki on kädenlämpöistä. Siihen menee noin 10 minuuttia.

Kuutioi voi. Voin pitäisi olla hieman pehmennyttä, mutta vielä viileää. Alenna vatkausteho puoleen. Lisää voi kuutio kerrallaan. Liian lämmin marenki sulattaa voin ja pilaa kreemin.

Kun kaikki voi on lisätty, jatka vatkaamista kunnes koostumus on tasaista. Kreemi voi kokkaroitua vatkauksen jossain vaiheessa, mutta jatkamalla vatkaamista pitäisi tasaantua.
Valmis kreemi on pehmeää ja sileää.
Värjää kreemi lopuksi.