Paistettu luumukanelijuustokakku



 Meillä on jo lokakuun alkupuolella siirrytty jouluisiin tunnelmiin. Heti kun kaupan hyllylle ilmestyi glögit, sitä alettiin meillä juoda. Joulutorttujakin on jo useammat tullut tehtyä. Joululeivonnaiset tuo mukavasti joulutunnelmaa, kun ulkona keli ei muistuta talvista ollenkaan.

 Kaupassa käydessä on kiva katsella mitä uusia tuotteita hyllyille on ilmaantunut. Jokin viikko sitten rahkahyllyyn oli palannut luumukanelirahka. Täytyy myöntää, että olen ehkä outo, mutta rakastan luumumarmeladia. Joulutortuissa se marmeladi on parasta ja pitää syödä viimeisenä. 

Jonkin aikaa tässä mietiskellyt mitä rahkasta voisi tehdä. En hirveästi pidä rahkan yhdistämisestä pulliin tai joulutorttuihin. Syksyllä kipuilin omenajuustokakun kanssa. En saanut useista yrityksistä huolimatta sitä onnistumaan ja päätin luovuttaa asian suhteen. Nyt yhtäkkiä sain idean kokeilla paistettua juustokakkua tästä rahkasta.

Ongelmaksi omenajuustokakussa tuli muropohjan kypsyminen. Tähän kakkuun päätin ottaa varmanpäälle ja käyttää keksi-voiyhdistelmää, vaikken siitä pidäkään. Keksit ovat varmasti kypsiä kunhan täyte on hyytynyt sopivasti. Käytin gluteenittomia kaurakeksejä, mutta piparit sopisivat myöskin hyvin makumaailmaan. 

Käytin mascarponea täytteessä, koska en oikein pidä maustamattomien tuorejuustojen suolaisuudesta. Mascarponessa on sopivan mieto maku. Lisäsin kuitenkin hieman luumumarmeladia tuomaan lisää luumuista makua täytteeseen, koska rahka on melko mietoa.

Käytin halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaa, jonka reunat on 8 cm korkeat. Kakusta tulee 3-4 cm korkea. 

Pohja: 

120 g gluteenittomia kaurakeksejä
50 g sulatettua voita 

Täyte:

250 g mascarponea
200 g luumukanelirahkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl luumumarmeladia
3 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Nosta ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Valmistele irtopohjavuoka ensin. Pingota pohjaan leivinpaperi ja voitele reunat.


Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi keksien joukkoon. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille kevyesti. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.


Notkista mascarpone sähkövatkaimella. Lisää joukkoon luumukanelirahka, sokerit ja luumumarmeladi. Sekoita tasaiseksi.


Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten kunnes seos on tasaista. Siivilöi lopuksi maissitärkkelys joukkoon ja sekoita tasaiseksi.


Kaada valmis täyte varovasti pohjan päälle esim. lusikkaa apuna käyttäen.


Meidän uunissa on viisi tasoa ja paistoin kakun uunin toiseksi alimmalla tasolla. Laitoin alimmalle tasolle uunipannun jossa oli jonkin verran vettä.

Paistoin kakkua 150 asteessa noin tunnin, jonka jälkeen annoin kakun kypsyä vielä puoli tuntia jälkilämmössä. Keskus saa olla hieman hyllyvä, mutta kakun pitäisi olla kuitenkin hyytynyt. Anna kakun jäähtyä ja laita jääkaappiin vetäytymään, mielellään seuraavaan päivään.