Suklaahippukaurakeksit





Ajatuksena ollut leipoa suklaahippukeksejä jo jonkin aikaa. Halusin kuitenkin kokeilla miten kaurahiutaleet sopisivat taikinaan. Rakasta kauralastujen rapeutta ja makua. Näissä kekseissä reunat ovat ihanan rapeita ja karamellisoituneita kuten kauralastuissa, mutta keskus pehmeä ja suklainen.

Laitoin taikinaan 100 grammaa valmiita suklaahippuja, mutta maistellessa keksejä olisi voinut suklaata olla vieläkin enemmän. Ehdottomasti parhaita hetken jäähtyneinä, suklaa vielä hieman pehmeänä. Helposti kyllä tuli syötyä keksi tai kolme teen seurana.

Taikinasta tulee noin 18 kpl. Käytin apuna ns. cookie scoop-kauhaa/jäätelökauhaa, että nokareista tuli tasaisia. Mahtuu suunnilleen 1-2 tl taikinaa yhteen kauhalliseen. Jos kaikki keksit eivät tule kerralla syötyä, kannattaa taikina pakastaa valmiina nokareina. Parhaita tosiaan tuoreena uunista tulleena. 

100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos
vähintään 100 g suklaahippuja tai rouhetta

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kunnolla. Lisää kananmuna kokoajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääntele lopuksi suklaa joukkoon.
Nostele leivinpaperille nokareita ja jätä leviämisvaraa. Laitoin 9 kpl/uunipelti.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7-8 minuuttia. Keksien reunoilla saa olla väriä, mutta keskiosa pitäisi olla vielä pehmeä. Älä paista liikaa!
Anna jäähtyä hetki uunista oton jälkeen ja siirrä lastalla ritilän päälle jäähtymään.